Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Από μεσαίωνα σε μεσαίωνα

-Από μεσαίωνα σε μεσαίωνα-
Σαν νύχτωσε, εγώ είχα βαρεθεί τη συντροφιά του ανεξήγητου, στην τηλεόραση δύο ομάδες πολεμούσαν, κανείς δεν άκουγε το σκηνοθέτη, τα περιθώρια απέκλειαν τη μοναξιά. Κάποιοι αυτό το λεν ακόμα και μαγεία - όμως υπάρχουν και μικρά μπαλκόνια σε οικοδομές που γνωρίζουν και αποκρυπτογραφούν τις καταστάσεις. Όμως, τότε ήταν μεσαίωνας, τότε το ανεπίτρεπτο ήτανε νόμος, τότε όσοι φιλόμουσοι απέμεναν στις γειτονιές, αρέσκονταν στο να ακούν μόνο βιολιά και κάτι άκομψα τεράστια ταμπούρλα.
Ένας ωραίος διφορούμενος λαϊκισμός μας κυβερνούσε - πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως, τότε η τζαζ δεν είχε εφευρεθεί, η δημιουργικότητα ήτανε αποκλειστικά και μόνο χρόνος:   χρόνος ως φάντασμα από αυτά που οδηγούσαν σε εξορκισμούς τους ιερείς της εποχής - οι άνθρωποι ήσαν απλές απεικονίσεις.
Αστική τάξη, χειραφέτηση και δικαιώματα:   άγνωστες λέξεις για την τότε εποχή, μονίμως το φθινόπωρο μου χτύπαγε την πόρτα, έκανα τα πειράματά μου μυστικά  -  σε τέτοιες περιπτώσεις, η μύηση στη θέληση για αλλαγή  πρέπει να γίνεται με τρόπο μυστικό, κάτι που συνεχίζεται ως τις σημερινές ημέρες.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου