Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Καμιά αμφιβολία

(Καμιά αμφιβολία)
Λαός που βλέπει ότι θέλει - κι όπως το θέλει ακριβώς. Γιατί; Δεν υπάρχουν πια γιατί, ούτε και πώς, μόνο πολύπλοκες δικιολογίες.
Αρχή μιας εβδομάδας. Άλλη μία αρχή, άλλη μια μάχη να βρεθούν καινούρια γεγονότα - δεν σταματάνε οι γεννήσεις και είν' νωρίς (πολύ νωρίς) για χάπια.
Πρωί - πρωί με τζαζ: Μεγάλη έκπληξη - ακόμα έχει ήλιο. Υποσχέσου πως θα μ' αγαπάς· κι αν δεν μου το υποσχεθείς, εγώ δεν θα μιλήσω. Και, γιατί να μιλήσω; Οι στεναγμοί που διαρκούν μοιάζουν με δρόμους ατελείωτους και με αιώνια μαρτύρια αγίων - βλέπετε:  δίχως τα “happy end” των οργασμών, δεν έχει όρια ο χρόνος ούτε στάσεις.
Ακόμα και τα περιστέρια μεγαλώσαν, γίναν τεράστια και απαιτούν - κι όσο να πεις: Χριστούγεννα, οι μάγοι ταξιδεύουν προς τις άλλες αγορές, προς διαφορετικούς χειμώνες, ανέγγιχτους από τις μυρωδιές κι απ' τις αρχαίες ιστορίες.
Τα βλέπω και εγώ τα κρατικά οράματα, ρέστα πια δε ζητώ, ως πολυάσχολος μαυρίζω τις ακρογιαλιές, ως απεργός παίρνω αυτά που δικαιούμαι - ούτως ή άλλως, τα αγαπούσα τότε τα μουσεία, τους χάριζα μεγάλα χρονικά οικόπεδα, που πάει να πει: φοβόμουν.
Κι εκεί που κατοικούν τώρα οι ήρωες, τ' αρχαία χρόνια κατοικούσαν νυχτερίδες και τ' αρωματικά φυτά δεν ξέραν τίποτα για τις μεγάλες θεωρίες. Είναι σαν τα σταυρόλεξα οι μέρες μας και τους πονοκεφάλους που μας έχουν βρει  ή και τις αμαρτίες που στεγάζονται στα κόκκινα υπόγεια, ακολουθούν κι άλλες πολλές βροχές και αρκετοί χειμώνες  - καμιά αμφιβολία: μας κυβερνάνε συντηρητικοί.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου